Inredning

Sticklingar uppåt väggarna

När sticklingsäsongen närmar sig så brukar varje ledig plats i hemmet fyllas av glas och småflaskor med sticklingar hos växtfantasten. Det är fint att placera ut sina sticklingar  i grupper, men det kan vara knivigt att få plats med dem och det kan vara svårt att undvika att det ser stökigt ut. Ett tips är att använda väggarna. Rätt placerade blir sticklingarna som ett grönskande konstverk.

Har du vaser med kant upptill, som inte är alltför tunga, så är det enkelt att knyta ett snöre runt och hänga upp dem på en krok eller knoppbräda.

Du kan även göra amplar (av den typ jag beskrivit i inlägget här) i mindre storlek som passar dina vaser utan kant upptill. Enkelt och fint!

Det finns också tjusiga väggvaser i glas som blir väldigt vackra som blickfång på väggen. Placera till exempel väggvaserna med sticklingar i en grupp av tavlor, det mjukar upp och kompletterar tavelväggen på ett snyggt sätt.

Fler artiklar som handlar om växter och inredning:

Annons

1 kommentar

  1. […] på allvar så blir hemmet lätt överfullt av sticklingar. Jag har skrivit tidigare om att man kan använda väggarna för sina blomskott och här kommer en variant på det temat. Du kan enkelt göra en hängande […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *