Blomfantast tipsar

Nu finns sticklingar i min pop up-shop!

Jag försöker att under vår och sommar lägga upp sticklingar av mina favoriter i min lilla pop up-shop. Det sker med jämna mellanrum när jag har ett överskott.

Just nu är lagret påfyllt med lite smått och gott i sticklingsväg, så gå gärna in och botanisera.

Mitt bästa tips är nog att köpa en hibiskusstickling. Mina sticklingar är garanterat fria från retarderingsmedel (vilket alla hibiskusar i butik är behandlade med) och växer sig stora och präktiga. Hibiskusar är dessutom perfekta att stamma upp till träd. Det tar sin tid men, resultatet blir fantastiskt!

Hibiskusträdet på bilden är inne på tredje året och nu börjar det likna nåt! Det tar alltså sin tid, men det är också det som är härligt. Ett långsamt projekt att hänge sig åt! Och trädet kommer bara att bli finare och kraftigare när åren går. Man får hålla efter kronan så att den håller sig buskig och inte spretar iväg.

Sorten är Antilles Saumon (finns sticklingar här i butiken) och får fina aprikosrosa blommor.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *