Veckans vÀxtfix

đŸŒ± Veckans vĂ€xtfix – En begoniastickling och nĂ„gra hyacintlökar

Veckans vÀxtfix har gÄtt ut pÄ att fÄ mina stackars vÀxter att mÄ sÄ bra det gÄr. Man mÀrker verkligen hur uselt det Àr för vÀxterna med den torra elementvÀrmen. De ser inte ut som sitt bÀsta jag lÀngre, men det Àr ju sÄ det Àr under vintern. Finast just nu Àr de dÀr trotjÀnarna som jag egentligen inte gillar sÄ mycket, flasklilja och svÀrmorstunga. De berörs inte av nÄt verkar det som.

En begoniastickling Little brother Montgomery Àr satt i kuvös för att rota sig snabbare. Det gör verkligen susen för smÄplantor att fÄ vara under glaskupa i början. Dessutom fint tycker jag.

En liten Ädelcypress (Elwoodii) fick stryka pĂ„ foten för att dekorera min hĂ€ngande ljusstake i fönstret. Som du ser Ă€r det regndroppar pĂ„ rutan men vitt av snö utanför fönstret. Men Ă€ven om det Ă€r nĂ„t konstigt blidvĂ€der ute sĂ„ har jag börjat adventsfixa sĂ„ smĂ„tt. Det Ă€r rĂ€tt hĂ€rligt att fĂ„ mysa till det hemma den hĂ€r Ă„rstiden.

BildkÀlla : Bungalow.dk

Förövrigt inspireras jag av den hÀr bilden just nu. Jag blir sÄ sugen pÄ att göra egna kransar och hÀnga upp pÄ vÀggen! Det som behövs, förutom valfria gröna kvistar, Àr en rund metallstomme av nÄt slag. Det finns att fÄ tag pÄ i en del blomsteraffÀrer, men om man har tillgÄng till en rund galge sÄ funkar det jÀttebra ocksÄ. DÄ fÄr man dessutom upphÀngningsanordningen pÄ köpet.

Vid kruka frÄn Bergs Potter

Minns du att jag klÀmde ner nÄgra hyacintlökar i en kruka och stÀllde undan mörkt och svalt för ett par mÄnader sedan? Nu har krukan Äkt fram och Hyacinterna har kommit sÄ hÀr lÄngt. De Àr lite bleka om nosen efter att ha stÄtt mörkt, men jag rÀknar med att de fÄr grön fÀrg nu nÀr de fÄr ljus.

Annons

2 kommentarer

 1. Jenny sÀger:

  Hur kan du inte gilla flasklilja?? jag kan adoptera, hehe, har tre och Ă€lskar dem. Fin little brother Montgomery stickling ❀ Hoppas han trivs! Suktar SjĂ€lv efter en sĂ„n men jag Ă€r sĂ„n dĂ€r som inte Ă€r beredd att betala hundralappar för en stickling , o inte sett nĂ„gon billig tyvĂ€rr (och nu Ă€r det ju för kallt) Trevlig första advent! ?

  1. Blomfantast sÀger:

   Hahaha nu kĂ€nner jag nĂ€stan att jag var lite dum mot mina flaskliljor 😀 Jag har ett par stora söderfönster dĂ€r det nĂ€stan bara Ă€r flaskliljorna som trivs, sĂ„ jag borde nog visa dem lite tacksamhet istĂ€llet 😀
   Trevlig advent till dig med!
   /Bodil

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *