Krukväxter

Veckans växtfix

Inlägget innehåller reklamlänkar

Veckans växtfix har gått ut på att få mina stackars växter att må så bra det går. Man märker verkligen hur uselt det är för växterna med den torra elementvärmen. De ser inte ut som sitt bästa jag längre, men det är ju så det är under vintern. Finast just nu är de där trotjänarna som jag egentligen inte gillar så mycket, flasklilja och svärmorstunga. De berörs inte av nåt verkar det som.

Glaskupa Affari, Pysselgummans webshop (min egen butik). Krukan märkt med en retro-Dymo från Granit.

En begoniastickling Little brother Montgomery är satt i kuvös för att rota sig snabbare. Det gör verkligen susen för småplantor att få vara under glaskupa i början. Dessutom fint tycker jag.

En liten Ädelcypress (Elwoodii) fick stryka på foten för att dekorera min hängande ljusstake i fönstret. Som du ser är det regndroppar på rutan men vitt av snö utanför fönstret. Men även om det är nåt konstigt blidväder ute så har jag börjat adventsfixa så smått. Det är rätt härligt att få mysa till det hemma den här årstiden.

Bildkälla : Bungalow.dk

Förövrigt inspireras jag av den här bilden just nu. Jag blir så sugen på att göra egna kransar och hänga upp på väggen! Det som behövs, förutom valfria gröna kvistar, är en rund metallstomme av nåt slag. Det finns att få tag på i en del blomsteraffärer, men om man har tillgång till en rund galge så funkar det jättebra också. Då får man dessutom upphängningsanordningen på köpet.

Vid kruka från Bergs Potter

Minns du att jag klämde ner några hyacintlökar i en kruka och ställde undan mörkt och svalt för ett par månader sedan? Nu har krukan åkt fram och Hyacinterna har kommit så här långt. De är lite bleka om nosen efter att ha stått mörkt, men jag räknar med att de får grön färg nu när de får ljus.

1 Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

2 kommentarer

 1. Jenny säger:

  Hur kan du inte gilla flasklilja?? jag kan adoptera, hehe, har tre och älskar dem. Fin little brother Montgomery stickling ❤️ Hoppas han trivs! Suktar Själv efter en sån men jag är sån där som inte är beredd att betala hundralappar för en stickling , o inte sett någon billig tyvärr (och nu är det ju för kallt) Trevlig första advent! ?

  1. Blomfantast säger:

   Hahaha nu känner jag nästan att jag var lite dum mot mina flaskliljor 😀 Jag har ett par stora söderfönster där det nästan bara är flaskliljorna som trivs, så jag borde nog visa dem lite tacksamhet istället 😀
   Trevlig advent till dig med!
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *