VÄLKOMMEN TILL BLOMFANTAST – BLOGGEN FÖR DIG SOM ÄLSKAR VÄXTER!

Jag har alltid älskat gröna växter i hemmet, men det har gått i perioder hur pysslig jag varit. Under en ganska lång period så prioriterade jag annat och köpte hellre nya växter än att ge dem den där lilla extra omsorgen som gjorde att de trivdes och frodades under lång tid. Under den perioden planterade jag sällan om någon växt, började den se dassig ut så åkte den ut.

Sedan några år tillbaka så har mitt växtintresse tagit fart och bara ökat och ökat. Nu pysslar jag som aldrig för. Tar sticklingar och förökar, ansar och håller efter. Jag är mer noga med vilka växter jag väljer, vill bara ha sådana som jag verkligen tycker om. Just nu är mitt stora intresse gamla krukväxter, det som i dagligt tal brukar kallas för mormorsväxter och som har en lång historia i Sverige. Det handlar till exempel om olika varianter av doftpelargoner och hibiskusar.

Jag är på inga sätt någon expert, utan snarare en glad växtnörd som älskar när det växer och grönskar. I den här bloggen delar jag med mig av mina växterfarenheter, men också härliga DIY-tips och diverse inredningsinspiration med växter i fokus.

Jag hoppas du ska gilla bloggen!

Hälsningar Bodil “Blomfantast”