Ta sticklingar från Hjärtan på tråd

Ta sticklingar från Hjärtan på tråd

För ett tag sen gjorde jag ett inlägg om hur jag delade på och rensade upp en gammal risig Hjärtan på tråd. Samtidigt så gjorde jag ett försök att rota sticklingarna i vatten och lovade att återkomma med resultatet.

 

 

Jag placerade några avklippta rankor i en liten vas (jag klippte rankorna strax nedanför ett bladpar). Jag tog bort alla blad längst ned så att inga blad skulle komma i kontakt med vatten. Jag boostade under en glaskupa för att få riktigt gynnsamma förhållanden för rotbildning.

Ett par veckor senare kunde man skönja små små rotbildningar, som små piggar som stack ut. Jag planterade i kruka. 

 

 

Nu ser de små rankorna ut så här. De har till och med skjutit iväg och börjat växa!

Så mitt test att rota Hjärtan på tråd i vatten visade sig funka hur bra som helst!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *