Krukväxter

Ta sticklingar från Hjärtan på tråd

För ett tag sedan gjorde jag ett inlägg om hur jag delade på och rensade upp en gammal risig hjärtan på tråd (Ceropegia linearis subsp. woodii). Samtidigt satte jag några rankor på rotning i vatten.

Jag placerade helt enkelt några avklippta rankor i en liten vas (jag klippte rankorna strax nedanför ett bladpar). Jag tog bort alla blad längst ned så att inga blad skulle komma i kontakt med vatten. För att ge sticklingarna lite extra boost i rotbildningen så placerade jag dem under en glaskupa.

Ett par veckor senare kunde man se små, små rotbildningar, som små piggar som stack ut. Då planterade jag över rankorna i kruka.

Nu ser rankorna ut så här. De har skjutit iväg och börjat växa så smått. Så visst funkar det fint att rota rankorna i vatten. Annars är det vanliga sättet att rota hjärtan på tråd att lägga en bit av en ranka direkt på jorden och trycka till så att delarna där bladen sitter får bra kontakt med jorden. Då kommer så småningom nya små bladrosetter upp vid de gamla bladen.

Man kan som med så mycket annat göra på olika sätt.

Fler artiklar om sticklingar

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *