Krukväxter

Ta sticklingar från Hjärtan på tråd

För ett tag sen gjorde jag ett inlägg om hur jag delade på och rensade upp en gammal risig Hjärtan på tråd. Samtidigt satte jag några rankor på rotning i vatten.

Jag placerade några avklippta rankor i en liten vas (jag klippte rankorna strax nedanför ett bladpar). Jag tog bort alla blad längst ned så att inga blad skulle komma i kontakt med vatten. Jag boostade under en glaskupa för att få riktigt gynnsamma förhållanden för rotbildning.

Ett par veckor senare kunde man skönja små små rotbildningar, som små piggar som stack ut. Jag planterade i kruka. 

Nu ser de små rankorna ut så här. De har skjutit iväg och börjat växa så smått.

Så visst funkar det att rota rankorna i vatten. Annars är det vanliga sättet att rota hjärtan på tråd att lägga en bit av en ranka direkt på jorden och trycka till så att delarna där bladen sitter får bra kontakt. Håll jorden lätt fuktig. Ganska snart rotar sig rankan och börjar växa till sig. 

6 Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *