Packa sticklingar
Övriga tips till växtnörden

Skicka sticklingar? Så här packar du på bästa sätt!

Kanske har du ett gäng sticklingar över och vill byta eller sälja dem. Här kommer några tips på hur du kan packa dina sticklingar för att undvika att de kommer fram mosade och hängiga.

Packa sticklingar

 

Det här behöver du för att skicka sticklingar

En platt kartong att skicka i. Det finns färdiga små brevkartonger att köpa som passar att skicka som brev. Ett annat alternativ är att skära till en mjölkkartong till en lagom platt låda. Lådan får vara max 3cm hög för att kunna skickas som brev.

Hushållspapper 

Gladpack

Bubbelplast

Blöt hushållspappret och linda runt roten. Vira sedan gladpack runt. Se till att det är tätt nedtill och att plasten sluter tätt mot stammen upptill.

Lägg i bubbelplast i asken som du ser i den översta bilden. Det är viktigt att sticklingen inte far runt i asken, så om det behövs kan du tejpa för att fästa bubbelplasten i asken.

Nu är det bara att skicka iväg din stickling! Tänk på att posta i början av veckan så att den inte blir liggande i posthanteringen över en helg. Om det är väldigt varmt ute eller om temperaturen börjar dra sig mot minusgrader så lämnar jag alltid in brevet hos ombudet, så det inte blir liggande i brevlådan ute under en dag.

Annons

4 kommentarer

 1. säger:

  Var köper du kartongerna? Jag tar tacksamt emot tips 🙂

  1. Blomfantast säger:

   Jag köper dem hos Packoplock.se
   Kolla efter brevkartong, så hittar du några olika varianter.
   /Bodil

 2. Maria säger:

  Fick precis hem lite palettbladssticklingar från privatpersoner. De är ju lite ledsna efter ha färdas genom post, hur lång tid brukar det ta för sticklingarna att piggna till från att man har packat upp dem och satt dem i vatten? De är inte rotade.

  1. Blomfantast säger:

   Är de inte i alltför risigt skick så brukar de återhämta sig på en dag när de får stå i vatten.
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *