Blomfantast tipsar Inredning

Lerkrukor från Bergs Potter

Som jag nämnt tidigare så driver jag en inredningsbutik på nätet och i det här inlägget förekommer en reklamlänk till min webbutik Pysselgumman.

Fördelen med lerkrukor

Jag har tidigare skrivit om att jag alla dagar i veckan föredrar lerkrukor framför plastkrukor. Till stor del handlar det om att det är så oerhört mycket vackrare med lerkrukor. De patineras och blir bara vackrare och mer personliga ju mer man använder dem.

Men att jag föredrar lerkrukor beror också på att växterna mår så bra i dem. Lera är ett levande material som gör att rötterna får andas. Visst, du får vattna oftare när de står i en lerkruka eftersom en del vatten dunstar ut genom leran, men i gengäld är det näst intill omöjligt att vattna ihjäl en växt som står i en lerkruka.

Bergs Potter

Bergs Potter

De vackraste lerkrukorna jag vet kommer från danska Bergs Potter. Det är en gammal familjeägd firma som tillverkar krukor av den absolut bästa leran nere i Toscana. Krukorna drejas för hand, så hela processen är rakt igenom hantverksmässig.

I sortimentet finns många olika modeller, många har man plockat upp från bortglömd produktion av krukor. Det gäller t ex det klassiska Copenhagen-modellen som du ser längst till vänster i bilden ovan. Den har man skapat utifrån en gammal kruka man hittade på ett slott i Danmark.

Krukorna finns i alla möjliga storlekar och både i terakottafärg och grått. Jag är allra mest förtjust i den gråa varianten, eftersom den gör sig så fint till gröna växter.

I min butik Pysselgumman hittar du många varianter av krukor från Bergs Potter.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *