Palettblad
Krukväxter

Ta sticklingar av Palettblad

Palettblad är en sådan där växt som kan vara svår att hitta i blomsterhandeln, i alla fall om man vill ha någon lite roligare sort. Som tur är så är den väldigt enkel att föröka genom sticklingar. Så har har du turen att ha en kompis som har växten hemma kan du tigga till dig ett blomskott. Annars är tipset att du kollar in Tradera eller någon av alla växtgrupper på Facebook, där finns allt och lite till i palettbladsväg.

Palettblad stickling

Om du vill att ditt palettblad ska grena sig och bli buskig så bör du kapa den innan den börjar dra iväg på höjden. Den bit du kapat blir en stickling.

Gör sticklingen 5-7cm lång och låt 3-4 blad i toppen vara kvar på bladrosetten du kapat. Ta bort de största bladen nederst.  Har sticklingen för många blad kvar så får den ägna sin energi åt bladen istället för rotbildning. Ställ sticklingen i vatten och efter ungefär en vecka kommer rötter ha bildats och du kan plantera sticklingen i jord.

Det fina med Palettblad är att den växer till sig snabbt från sticklingstadiet, så snart har du massor av fina Palettblad i hemmet.

10 Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *