Ta sticklingar av Palettblad

Ta sticklingar av Palettblad

Palettblad är en sådan där växt som är svår att hitta i blomsterhandeln. Som tur är så är den väldigt enkel att föröka genom sticklingar. Så har har du turen att ha en kompis som har växten hemma kan du tigga till dig ett blomskott. Själv budade jag hem min första palettbladsstickling på Tradera, det fungerade väldigt bra och min planta har snabbt vuxit sig stor.

 

Palettblad stickling

 

Om du vill att ditt palettblad ska grena sig och bli buskig så bör du kapa den innan den börjar dra iväg på höjden. Den bit du kapat blir en stickling.

Låt 3-4 blad i toppen vara kvar på bladrosetten du kapat. Ta bort de största bladen nederst.  Har sticklingen för många blad kvar så får den ägna sin energi åt bladen istället för rotbildning. Ställ sticklingen i vatten och efter ungefär en vecka kommer rötter ha bildats och du kan plantera sticklingen.

Det fina med Palettblad är att den växer till sig snabbt från Sticklingstadiet, så snart har du massor av fina Palettblad i hemmet.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *