Odla

Odlingslängtan

Trots att snön fortfarande ligger meterdjup så börjar odllingslängtan göra sig påmind. Det är ju nåt med det där ljuset som gör att längtan efter vår och allmänt fix och trix dyker upp.

Häromdagen tog jag tag i min frölåda och rensade igenom den. Jag har sparat väldigt många halvfulla påsar med fröer och när jag tog en titt på utgångsdatum så var det många som passerats för många år sedan.

 

 

Ett tips är att använda klädnypor av gammaldags modell för att nypa ihop öppnade påsar, det blir väldigt snyggt i frölådan!

I samband med genomgången så började jag att fundera på vad jag ska köpa för fröer i år. I år ska nämligen bli ett år då jag satsar rejält på egen odling. Nu bor jag i växtzon 6, så jag måste anpassa mig efter det, men annars ska jag försöka gå loss på många olika sorter. Eftersom jag både har en liten trädgård hemma och i sommarstugan så finns det hyfsat med plats för en del odlingsutsvävningar.

Jag har skapat en odlingskategori här i bloggen och kommer med jämna mellanrum rapportera hur det går.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *