Inredning Sommarstugan

Sommarens loppisfynd (jo man kan faktiskt fynda sticklingar också!)

Sommar och loppis hör ihop på nåt sätt. Fast egentligen är nog övriga året bättre för loppisfynd, eftersom det är så många som är ute på fyndjakt under sommaren. Trots ökad konkurrens om fynden blir jag väldigt loppissugen på sommaren!

Saker jag nästan alltid är på jakt efter: gamla roliga böcker (kokböcker från förr är till exempel en höjdare!), träredskap, gamla fina textilier (oftast oförskämt billigt!) och blåvitt porslin. De vävda linnehanddukarna i bilden kostade 10 kronor styck och kändes nästan oanvända. Vad säger det när gammalt kvinnohantverk kostar så lite?

Fina udda fat är ofta lätt att hitta för en billig peng. Jag använder dem som krukfat i sommarstugan, med inspiration från Karin Larsson och Blomsterfönstret. Särskilt de med blått mönster tycker jag passar bra till mina patinerade terrakottakrukor. I filmsnutten ser du ett fynd för 10 spänn som jag använder till min chiliplanta.

Blått porslin till sommarstugan, fint att mixa och matcha! Men nu tror jag att den kvoten är fylld, jag har porslin så det räcker och blir över.

Även om det är svårt att släppa taget om ha-begäret efter ännu en blåvit kopp så gäller det att kunna sätta stopp!

På loppis kan man emellanåt hitta sticklingar också. Häromveckan köpte jag ett zebrablad (Tradecantia Zebrina) och en Lönnbegonia (Begonia Aconitifolia). 30 kronor styck kostade blomskotten, som var i prima skick. Helt ok tycker jag, till och med väldigt mycket ok!. Särskilt nöjd är jag med zebrabladet eftersom jag börjat gilla olika varianter av Tradecantia väldigt mycket. De har vackra blad och är oerhört tåliga. Kul med nåt nytt i fönstren!

När man dyker på små desserttallrikar med en ranka murgröna som dekor måste en växtnörd förstås slå till. Sex små tallrikar i prima skick, á 15 kronor styck, är kanske sommarens bästa fynd?

Saker på min loppisbevakningslista just nu

  • Blomkrukor – alltid blomkrukor! Gärna gamla modeller från 40- och 50-talet. Trist nog är det otroligt sällan man kan fynda sådana numer. De verkar vara på mångas bevakningslista.
  • Träredskap av äldre modell till köket. Vill ha det i sommarstugan, där passar gamla slevar och skärbrädor fint in i stilen.
  • Textilier. Det kan vara dukar och handdukar av äldre modell, men även påslakan och annat som jag kan sy kläder av. Min nya passion är att sy kläder till mig själv av återbrukade tyger, som till exempel det här förklädet som jag använder som trädgården eller när jag planterar om växter.
  • Böcker. Det finns alltid på min lista. Jag älskar att läsa och fyndar gärna skönlitteratur men på min absoluta topplista finns hobbylitteratur. Det kan till exempel vara guider över hur man gör makramé eller hur man färgar batik. De får gärna vara från 70-talet, då hobbylitteraturen peakade. Gamla böcker om krukväxter är också en höjdare, men även där är min kvot numera fylld.
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *