Gör det själv och andra tips och trix

DIY – Trädgårdsförkläde

Jag vill gärna ha något som skyddar kläderna när jag är ute och gräver runt i trädgården. Nu har jag sytt det perfekta förklädet som bara är att kasta på sig när trädgårdslusten faller på!

Modellen är verkligen superenkel att sy, men känns ändå genomarbetad med sitt kryss i ryggen. Krysset gör samtidigt att det bara är att hänga på sig förklädet, man slipper band att knyta och som löser upp av sig självt.

Fickan framtill kan man anpassa efter tycke och smak. Jag har gjort min bred och delad på två, i en lite smalare del och en lite bredare. Då kan jag stoppa ner en sekatör i den smala delen och fylla den andra med fröpåsar och annat nödvändigt krafs.

Baksidan med krysset. Den rutiga långskjortan under fyndade jag för övrigt på Röda korset för en tjuga. Den är numer min härligaste trädgårdsskjorta!

Till mitt trädgårdsförkläde ville jag ha ett kraftigt och oömt tyg. Jag har valt ett grovt linnetyg som nästan drar åt säckväv. Det är förövrigt en gammal gardin som jag hade liggande i gömmorna.

Mönstret är ett gratismönster som jag hittade på den här sidan. Du går igenom kassan och gör ett “gratisköp”, då får du tillgång till pdf-filerna du behöver. Ett väldigt bra och enkelt mönster som du kan anpassa efter eget tycke och smak.

När man väl är igång så är det lika bra att göra flera förkläden. Jag har gjort både till matlagning och till städ/blomfix. Jag skulle tro att det blir några fler innan jag nöjer mig, de är så praktiska och snygga!

Annons

2 kommentarer

 1. Carolina säger:

  Jag uppskattar verkligen dina informativa blogginlägg =) saknar dock att kunna ställa direkta frågor i den pausade fb-gruppen

  1. Blomfantast säger:

   Vad roligt att höra Carolina! Jag pausade gruppen för jag tänkte det fanns så himla många andra växtgrupper på Facebook så min bara försvann i mängden, borde jag kicka igång den igen tycker du?
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *