Odla Odla på fönsterbrädan

Odla paprika från frö

Mitt inlägg innehåller ett köptips med en reklamlänk

Idag vabbar jag med min 6-åring. Hon är inte tillräckligt kry för att vara i skolan, men ändå pigg nog för att ha lust och energi att göra något här hemma. Vi passade på att göra ett växtprojekt ur planteringsboken som hon fick i julklapp. Så idag planterar vi frö från en grön paprika.

Du behöver

En paprika

Torvbriketter. Jag tycker det är enklast att använda briketter, men det funkar så klart lika bra med jord i en liten kruka.

Ett litet miniväxthus av enklaste modell. Jag har använt mig av en förpackning med genomskinligt plastlock jag fick på Ica när jag köpte en färdig macka, men det funkar lika bra med plastfolie/gladpack på en liten behållare.

Fixa fröerna

Dela paprikan i två delar och kratsa ur fröerna. Lägg på ett papper och låt torka en dag eller två.

Preparera briketterna och plantera

Blötlägg briketterna så att de expanderar och plantera ett par fröer i varje brikett. På med plastlocket och ställ ljust. Nu är det bara att invänta att det skjuter upp små paprikaplantor. Kom ihåg att hålla briketterna fuktiga.

Min glada lilla sjukling hälsar att det är roligt att plantera, men att det är jobbigt att vänta på att det ska börja växa.

Boken

Det här är julklappsboken. Väldigt pedagogisk och fin i sin retrostil. Den finns hos Bokus.

Fler artikeltips om att odla från det du har i kylskåpet:

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *