Krukväxter

Liten blir stor

Det är häftigt det där med sticklingar. Den här lilla sticklingen av Palettblad China Rose köpte jag för ungefär 1 1/2 år sedan på Tradera.

Det är nästan ofattbart, men den lilla sticklingen har under den tiden resulterat i tre plantor av den här gigantiska storleken och en ständig ström av småplantor som står på tillväxt. Jag har aldrig varit med om en växt som växer så snabbt och är så otroligt tacksam att föröka!

Den här sticklingen av Monstera Monkey mask köpte jag i augusti.

Ett halvår senare så ser den ut så här! Den växer inte supersnabbt, men den växer i allafall!

De här två sticklingarna av Silverranka, även de inköpta i augusti, är lite av en besvikelse.

Det är en jättefin växt och den växer absolut, men på tok för långsamt. Jag hade ju tänkt mig att jag skulle göra en växtgardin av den, men där fick jag tänka om. Med den takten som Silverrankan växer så får jag vänta tills jag är pensionär innan jag får min växtgardin.

Till växtgardinsprojekt rekommenderar jag istället Gullranka. Det är den som skymtar till höger i bild. Den växer snabbt och jag ska snart visa hur långt jag kommit i mitt växtgardinsprojekt!

Annons

2 kommentarer

 1. Karolina säger:

  Hej,
  Köpte också ett skott på Tradera för ca ett halvår sedan, den växer bra men jag har svårt att tänka mig att den kommer vara sådär stor om ett år. Förvisso kommer nu en sommar och första omgången bokashijord snart klar 🙂 Det jag undrar är hur snart du toppade plantan. Min är nu ca 25 cm hög. Ha det fint!

  1. Blomfantast säger:

   Jag skulle toppa den nu om jag vore du, jag brukar klippa ned när de är i ungefär den storleken. Du ska se att ditt Palettblad drar iväg rejält nu under sommaren. Ett tips är att komma ihåg att byta krukstorlek allteftersom den växer, då trivs palettbladet och växer på sig ännu mer.
   Ha det gott!
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *