Krukväxter Sommarstugan

Vackert med rangliga Pelargoner

Det här med att varje vår klippa ned sina pelargoner hårt är något vi tror att vi måste göra. Det står ju i princip på varenda sida som handlar om Pelargoner. Men det måste man så klart inte. Det är ju en smaksak om man vill ha små och täta Pelargoner eller om man gillar dem långa och rangliga.

Pelargonerna får ju ett helt annat uttryck när de inte tuktas så hårt. Lite mer åt det tjusigt nonchalanta hållet. Den stora längst ned till höger i den här bilden är väldigt vacker tycker jag.

Pelargoner ska ju helst stå svalt under vintern för att vila sägs det, men jag har mina framme hela året. Jag har helt enkelt ingen sval plats att ställa dem på och det funkar ju ändå. Jag tar bort det som är risigt och fult efter hand och nu på våren toppar jag dem liten grand för att få fler skott. De får ny jord, men i övrigt får de vara som de är.

Sticklingar Dr Westerlund, doftpelargon

När du tar sticklingar av Pelargon så gör du på samma sätt som med många andra växter. Här kan du läsa mer om det.

Om en månad eller så ska mina Pelargoner få åka med till sommarstugan och pryda fönstren där. Jag längtar!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *