Lappa och laga
Blomfantast tipsar

Lappa och laga

Inlägget innehåller en reklamlänk till Bokus

Det här inlägget innehåller inga krukväxter, men jag tycker ändå det rimmar väl med växtnördens livsstil. Det där med att sjunga långsamhetens lov och att vårda det man har.

Jag har sedan en tid börjat spara bilder på en anslagstavla på Pinterest om hur man kan laga kläder på ett roligt och fint sätt (här hittar du min anslagstavla). Ju mer jag har pinnat, desto mer fascinerad har jag blivit. Så slitna saker som man kan laga så att de blir personliga och fina.

Bildkälla: Wrenbirdarts.com

Det jag blivit mest inspirerad av är den Japanska Sashiko-tekniken. Enkla stygn som på samma gång lagar ett plagg och skapar konstfärdiga mönster. Det handlar inte om att dölja lagningen, utan istället framhäva den genom tydliga stygn och en tråd i avvikande färg.

I förra veckan gjorde jag slag i saken och beställde hem en bok om att lappa och laga. Pinterest i all ära, men jag älskar att hålla en fysisk bok i min hand och jag ville dessutom få konkreta tekniktips om hur man går tillväga.

Så himla inspirerande bok! Vackra foton och bra tips och trix för hur man egentligen får till de där fina stygnen. Jag har redan samlat ihop en hög med trasiga favoritkläder som jag ska se till att laga istället för att kasta bort!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *