Övriga dekorativa växter

Odla avokado från kärna

En tydlig trend bland alla växtfantaster är att odla saker från det man har hemma i kylskåpet, till exempel avokado. Och det är få saker som är så snyggt som att ha en liten avokadoplanta i en glasvas med rötterna synliga. 

Det kan vara lite småknepigt att få en avokado att gro, men det finns en del riktigt bra tips och trix att ta till. Det här har jag testat och det funkar, enligt mig,  mycket bättre än både vattenrotning och jordrotning. 

Så här gör du för att din avokadokärna ska gro snabbt:

Ta försiktigt ur avokadokärnan ur avokadon. Tvätta ren den från avokadokött.

Linda in kärnan i fuktigt hushållspapper och lägg i en liten genomskinlig plastpåse och knyt en knut.

Placera mörkt och hyfsat varmt. Jag placerade mina påsar under badkaret i badrummet där jag har golvvärme. 

Byt hushållspapper till ett nytt fuktigt varje vecka.

Efter tre veckor hade mina kärnor sådana här fina små “rotsvansar” och det gick att placera dem i en vas med vatten.

odla avokado från kärna
Vasen men bullig kant kommer från Affari.

Efter ett tag blir den så här fin! Jag låter den stå i glasvasen eftersom jag tycker det är så fint när rötterna syns, men det går ju också att plantera den i kruka om man vill det.

Läs andra artiklar om att odla av det du hittar i kylskåpet

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *