Oxalis triangularis rotknölar
Krukväxter Övriga dekorativa växter

Plantera Oxalis Triangularis

Så här ser Oxalis Triangularis ut om man odlar den från grunden, små cashewnötsliknande rotbitar (eller Rhizomer som det också kallas) som sedan blir till de vackra triangelformade bladen.

Jag köpte mina rotknölar på nätet och fick dem levererade i början av mars.

Jag planterade dem ganska ytligt (ca 3cm ned) i en vid kruka. Jag vill att min planta ska kännas tät ganska omgående så jag planterade rotknölarna med ca 5cm mellanrum.

 

Efter ett par veckor så började det spira i krukan!

 

Ställ ljust och vattna lagom sparsamt, dvs rotknölarna ska inte dränkas i vatten.

 

Håll jorden fuktig

Jorden ska hållas fuktig, men de trivs inte att stå blött så man får vara lite noggrann med vattningen. Jag använder alltid lerkrukor, eftersom de leder bort överskottsvatten så bra. Det är i princip omöjligt att vattna ihjäl en växt i en lerkruka!

Du kan ha din oxalis i rumstemperatur året om. Den trivs att stå ljust, men gillar inte alltför stark sol. Väster/österfönster är en perfekt placering.

 

Oxalis triangularis
Nu börjar det likna nåt!

 

Oxalis triangularis har sina kännetecken. Den har djupt mörklila trekantiga blad (väldigt effektfullt till en mörkgrå kruka!) och får små söta rosa blommor. Den stänger bladen på kvällen för att sedan vakna till liv och öppna sig med morgonljuset. 

 

 

En kruka full med lila Lyckoklöver, så himla fint!

 

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *