Gör det själv och andra tips och trix

DIY – “Näverkruka” av papper

Jag pysslade ihop en “fejknäverkruka” av en gammal papperspåse och la upp på Instagram för ett tag sedan. Jag fick en hel del kommentarer om att man ville ha en beskrivning och efter mycket om och men så har jag fixat det. Det är lite trixigt att få ihop krukan innan man fått in snitsen (jag har svurit en del kan jag säga) men ge inte upp! Jag hoppas den här lilla guiden blir till nytta!

Klipp eller skär till remsor av pappret. Bredden väljer du efter tycke och smak. Mina remsor är 2cm breda. Längden på mina remsor är ca 30cm långa bara för att passa pappersskäraren, men då får jag skarva remsorna när jag håller på. Så om du klipper till remsorna så kan du göra dem längre.

Lägg remsorna omlott, varannan upp och varannan ned. Limma första raden, annars faller den isär. Jag ser förövrigt på kortet att jag lagt den sista remsan fel.

Fortsätt att fläta så att du har en lagom stor yta för bottnen på din kruka. Jag brukar rita upp bottnen så att jag ska se sedan hur jag ska vika upp pappersremsorna. Min kruka är 9x9cm i botten.

Börja att vika upp i hörnet. Det här är lite trixigt, men man fattar när man håller på. Ibland måste man ta till limstiftet för att inte remsorna ska flytta sig och göra en galen. Viktigt också att man tajtar till remsorna så att det inte blir fula glipor.

Fortsätt att fläta upp. Skarva i de remsor som blivit för korta. Det är bara att limma fast en ny remsa, men se till att skarven kommer på undersidan så att den inte syns. Det blir snyggast!

Fortsätt likadant hela vägen runt.

När krukan är tillräckligt hög kan du börja vika ned kanten.

Det enklaste är att bara limma fast remsorna på baksidan. Men du kan också fästa dem genom att trä igenom det flätade.

Så här gör du när du viker ned kanten och låser den i själva flätningen.

Förhoppningsvis har du nu fått till din egna fina kruka. I annat fall är det bara att testa igen!

Det här är den första krukan jag gjorde. Den blev lite mindre och passade fint till en stickling som jag skulle ge bort.

Fler roliga DIY-tips

Vill du vara med i min mejlklubb?

Isåfall får du 1-2 utskick varje månad med tips och trix från bloggen, men även en hel del unikt material.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *