Personligt

Mina gröna nyårslöften för 2019

Året går mot sitt slut och det är dags att blicka fram mot ett nytt grönt växtår. Jag har några löften till mig själv nästa år. Eller löften och löften, det är mer saker som jag planerar att göra mer av när det gäller mitt gröna liv. Här kommer min lista för 2019!

Odla mina egna snittblommor

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av V E L O B L O O M (@paulina.velobloom)

När jag spanar in Paulinas underbara blomsterkonto så blir jag så sugen på att odla mer fina sommarblommor i trädgården. Då blir det enkelt att plocka in en bukett när andan faller på, dessutom så mycket finare än köpta snittblommor. Till våren ska jag plantera en mängd olika Dahlior. De är lite pyssliga, precis som med Oxalis så odlas de från rotknölar, men knölarna är inte frosttåliga så de måste plockas upp varje höst och vinterförvaras. Även om det innebär extrajobb, så tänker jag mig att det blir ett roligt pyssel. 

Odla mer grönt och ätbart

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Att odla hemma. (@attodlahemma)

Jag ska odla mer ätbart, både på fönsterbrädan och ute i mina pallkragar. Jag inspireras av Emil som har kontot @attodlahemma. Han bor i Skellefteå och odlar massor av ätbart, både ute och inne. Jag började i höstas odla i köksfönstret med hjälp av en växtlampa. Det fungerade hur bra som helst, så det ska jag göra mer av nästa år. 

Fixa en växtgardin i köket

Alltså, hur många försök har jag gjort med att få till en växtgardin till mitt kök? Hur många som helst känns det som. Hela tiden har det stupat på att jag valt fina, men alldeles för långsamväxande klätterväxter. Men aldrig att jag ger mig, jag SKA ha en växtgardin! Nu har jag slutligen valt en klassisk gullranka, Epipremnum aureum, för projektet och det ser ut att lyckas bättre. Den växer helt klart mycket snabbare än Silverrankan och Gullranka N’joy. Jag håller tummarna för att 2019 är året då mitt kök äntligen ska få sin gröna gardin!

Till sist vill jag önska alla er glada växtnördar där ute ett gott nytt grönt år! Vi hörs på andra sidan nyår!

Annons

2 kommentarer

  1. Hej! Roligt att hitta andra som bloggar om grönt! 🙂 det ska bli spännande att följa med din blogg! Jag har ännu inte satt upp mina gröna mål för året, annat än i tankarna 😉

    1. Blomfantast säger:

      Vad roligt att du hittade in till mig och vilken mysig blogg du har! Jag ska genast gå in och läsa mer noggrant, som du säger så är det härligt att stöta på fler som bloggar om grönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *