Odla på fönsterbrädan med växtbelysning

Odla på fönsterbrädan med växtbelysning

Hösten är en härlig tid på många sätt. Skön frisk luft utomhus och mysig pysselvänlig stämning inomhus. Men en sak som jag saknar är allt som växer och spirar utomhus, så jag har beslutat mig för att fortsätta odlandet i liten skala inne.

Jag ska odla lite ätbart på fönsterbrädan har jag tänkt. Inget avancerat, bara lite sallad och färska kryddor. Problemet är att ljuset under den mörkare delen av året inte räcker till för att driva upp grönsaker inomhus. Man måste tillföra ljus för att det ska funka.

 

Växtbelysning

På marknaden finns många varianter av växtbelysning. Allt från små odlingsenheter till olika typer av lampor. De flesta av dessa lampor är rätt fula och inget som direkt pryder ett fönster. Men jag hittade en lampa som jag gillade. Det är den du ser på bilden, Plant light primula indoor. Det är en större lampa med ett hölje som finns att få i ett flertal färger. 

Själva lamphållaren med svart tygsladd är en billig sak som jag tror jag köpte på Clas Ohlson. Lampfästet var vitt så jag spraymålade det svart för att det skulle bli enhetligt.

 

Växtbelysning

 

Här är mitt köksfönster där jag ska ha mina odlingar. Det är inte stort, men jag ska nog få plats med ett och annat. Än så länge står där bara en liten basilika och en skräpig rosmarinplanta, men snart så ska fönstret prunka av ätbart! Jag återkommer framöver med resultat.

 

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!


2 thoughts on “Odla på fönsterbrädan med växtbelysning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.