växtdagbok
Gör det själv och andra tips och trix

DIY – Gör din egen växtdagbok

Mitt senaste projekt är att göra en slags växtdagbok. Där planerar jag att skriva ned saker jag kommer fram till angående olika krukväxter jag har hemma. Nu kan man ju se den här bloggen som ett slags växtdagbok, men i anteckningsboken tänker jag mig att jag mer ska skriva små noteringar kring om vad som funkar och inte. Lite mer oredigerade tankar än i bloggen, men som förstås i slutändan kan bli till ett blogginlägg.

 

Så här gjorde jag

 

växtdagbok

 

Anteckningsbok

Jag gillar allra bäst olinjerade anteckningsböcker eftersom det blir snyggast att både skriva, kludda och klistra in bilder i dem. Men det är en smaksak.

Egna bilder på favoritväxterna

Jag har beställt efter foton hos en firma på nätet (kostade 1kr per bild), men har man en färgskrivare så kan man skriva ut sina bilder själv. 

Info från växtproducenten om växten

Köper man en växt i blomaffären så följer ibland med en nedstucken lapp med lite basic skötselråd. Den kan man klistra in. Annars kan man googla fram lite kort grundinfo.

Egna erfarenheter

Själva huvuddelen i min växtdagbok ska vara min egna erfarenheter. Fönster som växten trivs i eller inte trivs i. Hur ofta jag vattnar. Om jag upptäcker nåt fel med växten och hur jag löser det etc.

 

 

 

Till sist

Vill du vara med i min mailklubb? Då får du 1-2 utskick per månad med växtnördiga tips och trix. 

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *