växttavla
Gör det själv och andra tips och trix

DIY – gör din egen växttavla i glasram

Är man växtnörd så är man och då får man helt enkelt inte nog av växter. Ett fint sätt att skapa konst av växter är att sätta dem i en glasram. Det finns fina dubbelsidiga glasramar att köpa som är enkla att öppna och stänga, vilket gör det lättsamt att byta blad när man tröttnat. Min glasram på bilden kommer från Madam Stoltz.

 

Bildkälla: Elle decoration

Men man kan också enkelt göra en själv av två identiska ramar där du plockar bort bakstyckena och använder den andra ramens glas som bakstycke i den första ramen. 

 

Vilka växter funkar att använda i din växttavla?

Vilka som helst skulle jag säga. Det är bara att testa sig fram. Jag har använt mig av ormbunke i min bild, men jag tänker mig att det kan vara fint med blad från t ex palettblad.

Vill man att tavlan ska hålla länge då bör man pressa bladen innan. Jag har inte gjort det utan brukar lägga bladen direkt i ramen. När bladen inte känns lika fina längre så byter jag helt enkelt till andra blad, ombyte förnöjer!

 

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *