Odla på fönsterbrädan

Att sjunga växtbelysningens lov

Jag skrev ju i förra veckan om att jag skulle börja odla ätbart i köksfönstret och här kommer en uppdatering.

Jag planterade lite plocksalladsfrön i en kruka i torsdags och placerade den i köksfönstret under min nyinköpta växtbelysning. Fyra dagar senare så ser det ut så här! Är det inte otroligt? Jag blir helt fascinerad över hur bra det fungerar, hade jag vetat det hade jag köpt en växtlampa långt tidigare!

Bäst effekt

För att ge bra effekt när man odlar grönsaker så ska lampan vara igång runt 18 timmar per dygn. Det kan tyckas som ett slöseri, men eftersom det är LED-belysning så drar den inte så mycket energi. Sen ska man vara medveten om att det är ett ganska starkt vitt sken i lampan, så man får väl tänka lite på var man placerar den. Det är inget jag vill ha i sovrummet om jag säger så.

Nu känner jag mig lätt euforisk och funderar som bäst på vad mer jag ska testa att odla i fönstret!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *