Krukväxter

Nya tag med projekt växtgardin

Jag köpte ett par sticklingar av Silverranka för ett antal månader sedan. Den är så fin och planen var att den skulle bli den “växtgardin” som jag drömmer om att få till i köket.

Bildkälla: Entrance mäkleri

Målbilden är något åt det här hållet.

Efter flera månader är det bara att inse att Silverranka inte är växten för det här projektet. I alla fall inte om jag ska få till en växtgardin under min livstid, för maken till långsamtväxande växt har jag aldrig varit med om. Tre fyra nya blad har den fått under den här tiden. Det är för långsamt för mitt tålamod.

Nu gör jag istället ett försök med den här plantan, en Gullranka n’joy. Den borde växa snabbare om den får bra förutsättningar.

Den ska vara både lättskött och tålig och kräver måttligt med vatten. Den vill stå ljust för att behålla de vita inslagen i bladen. Kort sagt borde den vara perfekt för mitt köksfönster. Nu håller jag tummarna för att den växer hyfsat snabbt!

Annons

5 kommentarer

 1. Linda säger:

  Åh va härligt med en växtgardin i köket! Vad är det för (säger man väderstreck?) i det fönstret? Nu blev jag också sugen! Skriv gärna ett utförligt blogg inlägg ?

  1. Blomfantast säger:

   Hej Linda! Mitt köksfönster är i österläge. Jag ska göra ett mer utförligt inlägg om växtgardinsprojektet framöver. Tipsa om växter och avråda från trögväxta rackare 😀 Nu fick jag höra av nån på Instagram att Gullranka N’joy växer lika långsamt som Silverranka och att det är den klassiska Gullrankan man ska välja om man vill ha till en växtgardin snabbt. Så jag lär väl få byta växt i mitt projekt igen 😀

   1. Linda säger:

    Du! Lidl säljer jätte fina exemplar av gullranka just nu!
    Jag köpte en med mosstock. Det känns som att jag fick växten på köpet med tanke på vad en sån pinne kostar ?

    1. Blomfantast säger:

     Åh, tack för tips Linda! Det får bli Lidl i morgon 😀 Jag SKA ha en växtgardin 😀

 2. […] hur många försök har jag gjort med att få till en växtgardin till mitt kök? Hur många som helst känns det som. Hela tiden har det stupat på att jag valt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *