Personligt

Vision board 2024

Inför det nya året gjorde jag ett litet kollage för att sammanfatta det jag vill lära mig och göra mer av under året. Så här ser min vision för 2024 ut!

De handlar mest om en massa kreativa saker, men där finns en del annat jag vill göra mer av också. Uppifrån och ner handlar det om att:

Lära mig tälja och snida i trä. Ser framför mig hur jag sitter ljumma sommarkvällar vid sommarstugan och bara täljer. Kanske en slev?

Som av en händelse fick jag ett par täljknivar och en bok om att tälja i julklapp. Kanske bästa julklappen i år.

Odla ännu mer än förr. Både blommor och ätbart. Förra året steppade jag upp min odling rejält och det blev så lyckat. Aldrig har jag ätit så mycket grönsaker och aldrig har jag väl testat så många goda recept. Zeina är min go to när det gäller att testa nytt i matväg.

Jag grävde ytterligare ett land hemma i stan under hösten och jag har redan skissat upp planer för fler land i stugan, så året kommer helt klart innebära mer odlande!

Ta en kurs och lära mig korgflätning. Jag älskar gammalt hantverk och när jag testade att fläta kanter till en kompost så insåg jag att det skulle vara roligt att fläta korgar på riktigt. Har jag tur så dyker det upp någon kurs i min närhet under våren.

Läsa mer fysiska böcker. Jag lyssnar på oerhört mycket böcker, så härligt att ha i öronen när man gör något annat. Men i år ska jag ta mig tid att sitta ner och läsa fysiska böcker mer. Bli ett med boken och samtidigt varva ned.

Brodera mer. Jag har inte broderat sedan syslöjden men jag testade under 2023 att försöka lära mig lite stygn i den folkloristiska traditionen. Svårt, men så kul och vilsamt! Det ska jag göra mer under 2024.

Träna. Jag började under förra året träna styrketräning minst 3 gånger i veckan. Det vill jag hålla i. Jag behöver muskler för att orka!

Sy egna kläder. Efter att symaskinen under många år mest använts för att laga saker så tog jag förra året upp att sy kläder igen. Det vill jag göra mer av. Det är så roligt och kreativt att sy egna kläder. Jag köper sällan nya tyger, utan fyndar på loppis. En rolig utmaning är att göra om gamla kläder till något nytt och användbart.

Häromdan gjorde jag om en gammal herrskjorta till en blus till mig, så året börjar bra!

Skriva mer. Jag gillar verkligen att skriva, men det är inte alltid jag avsätter ordentligt med tid till det. Jag ska vara flitigare med att uppdatera bloggen, men jag ska även försöka sälja fler artiklar/texter till andra uppdragsgivare.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *