Sett och hört

Sett och hört vecka 38

Sett och hört är en ny rubrik som jag tänkte skulle bli återkommande. Här tänker jag ta upp växtrelaterade saker jag reflekterar över och vill dela med mig av. Det kan också dyka upp tips på saker jag stött på, till exempel nåt mysigt Instagramkonto, och vill dela med mig av. Här kommer lite reflektioner från den senaste tiden!

Växtbutik med diskret avsändare 😅

I våras stötte jag på ett fenomen jag inte reflekterat över tidigare. Jag fick en förfrågan av en nätbaserad växtbutik om ett samarbete. Kul, tänkte jag. Jag gör nästan aldrig samarbeten eftersom det så sällan är något som jag tycker passar in i bloggens profil, men det här skulle ju vara som hand i handske! Jag kollade in butiken och blev förvånad över den avancerade odlingsutrustningen de sålde. Det här var inget för amatörer!

Sen kollade jag upp företaget. Det gör jag alltid, eftersom det är viktigt att det är ett seriöst företag som kunderna gillar om jag ens ska fundera på ett reklamsamarbete. Upp kom en flashbacktråd där butiken diskuterades ur en odlingssynpunkt jag inte ens reflekterat över. Den avancerade utrusningen i butiken var tänkt att få plantor avsedda att rökas att trivas riktigt bra. Flashback var eniga om att det här var en bra butik, men det kändes inte helt rätt för min blogg om jag säger så. 😅

Häromveckan stötte jag på fenomenet igen när jag skulle handla Root riot-kuber. Jag hittade en växtbutik med riktigt bra pris på rotningskuberna. I kassan kunde jag för en ganska rejäl summa välja frakt med diskret avsändare 😂

Ernst satsar på växter 🌿

Ernst har gått in som investerare i den nätbaserade växtbutiken Lalaplants. På hemsidan har han bland annat en växtskola som ska lära det svenska folket hur man tar hand om växter. Den där butiken lär ta fart, det brukar ju göra det när Ernst är med på ett hörn.

Lite festligt ändå att de två killarna som grundat webbutiken kallar det för en start up. Kan man kalla vad som helst för en start up?

Mäklarfirma med känsla för växter 🌵

Bildkälla: Historiska hem

Växter och mäklarbilder brukar inte gå hand i hand. Oftast är växterna i bild nyinköpta och ser plastiga och allt annat än inspirerande ut. De lägger ofta krut på att styla med möbler och diverse prylar, men det är som att de inte förstår att även växterna ingår i inredningen. En växt med några år på nacken är så mycket vackrare än en sprillans ny.

Mäklarfirman Historiska hem har fattat det där. De är så duktiga på att styla med växter! Jag brukar gå in där med jämna mellanrum bara för att njuta av bilderna.

Den här bilden fick mig att bli sugen på den gamla 70-tals klassikern: kaktusen high chaparall (Euphorbia trigona). Jag tror den blir fin i mitt stora söderfönster i vardagsrummet!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *