Krukväxter Odla

Veckans växtfix – mest utomhus!

Den här veckan har mina gröna fingrar mest jobbat utomhus. Jag fick nämligen ett rejält trägårdsryck. Underligt så här när säsongen är över kan tyckas, men jag överraskade mig själv genom att börja planera för nästa odlingssäsong redan nu. Så bra framförhållning brukar jag inte ha, men jag tänkte att jag skulle vara mer förberedd när våren väl kommer och inte stå där och inte hinna med allt jag vill göra. Jag har pinnat massor av trädgårdsbilder i Pinterest, skissat i mina anteckningsböcker och gått till handgripligheter.

upphöjd bädd
Testodlingsbädden längst bak i bilden, den som jag grävt nu i veckan längst hitåt.

I våras gjorde jag en upphöjd bädd i ett hörn av trädgården enligt Sara Bäckmos modell. Det var ett test för att se hur det funkade. Det blev så otroligt lyckat, det växte mycket bättre än i mina gamla land. I halva landet odlade jag blommor för plock och i andra halvan potatis. Allt växte så det knakade och det gav mersmak. Jag får lust att odla upp hela trädgården, gräsmatta är väl ändå lite överskattat?

Så nu i veckan förberedde jag ytterligare en upphöjd bädd så att jag ska kunna gå pang på rödbetan och börja odla i den direkt när det är läge till våren. Nu ska det bara på en massa löv på bädden så ska den få stå och gotta till sig tills det är dags att plantera i vår.

Dr Westerlund

I krukväxtväg har jag klippt ned en jättestor Dr Westerlund jag haft utomhus. Doftpelargoner blir i princip aldrig drabbade av nån ohyra, så det är rätt riskfritt att ta in hela plantor. Men mina uteplantor blir så gigantiska att jag inte kan plocka in dem. Däremot har jag tagit ett gäng sticklingar. Det är fina och kraftiga sticklingar, så där som de blir på plantor som vuxit utomhus. Är du intresserad att köpa så har jag lagt upp några stycken i Pop up-butiken.

4 Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

2 kommentarer

  1. Gräsmattor är definitivt överskattade!

    1. Blomfantast säger:

      Eller hur! 😁🌿

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *