Veckans vÀxtfix

🍁 Veckans vĂ€xtfix – mest utomhus!

Den hÀr veckan har mina gröna fingrar mest jobbat utomhus. Jag fick nÀmligen ett rejÀlt trÀgÄrdsryck. Underligt sÄ hÀr nÀr sÀsongen Àr över kan tyckas, men jag överraskade mig sjÀlv genom att börja planera för nÀsta odlingssÀsong redan nu. SÄ bra framförhÄllning brukar jag inte ha, men jag tÀnkte att jag skulle vara mer förberedd nÀr vÄren vÀl kommer och inte stÄ dÀr och inte hinna med allt jag vill göra. Jag har pinnat massor av trÀdgÄrdsbilder i Pinterest, skissat i mina anteckningsböcker och gÄtt till handgripligheter.

upphöjd bÀdd
TestodlingsbÀdden lÀngst bak i bilden, den som jag grÀvt nu i veckan lÀngst hitÄt.

I vÄras gjorde jag en upphöjd bÀdd i ett hörn av trÀdgÄrden enligt Sara BÀckmos modell. Det var ett test för att se hur det funkade. Det blev sÄ otroligt lyckat, det vÀxte mycket bÀttre Àn i mina gamla land. I halva landet odlade jag blommor för plock och i andra halvan potatis. Allt vÀxte sÄ det knakade och det gav mersmak. Jag fÄr lust att odla upp hela trÀdgÄrden, grÀsmatta Àr vÀl ÀndÄ lite överskattat?

SÄ nu i veckan förberedde jag ytterligare en upphöjd bÀdd sÄ att jag ska kunna gÄ pang pÄ rödbetan och börja odla i den direkt nÀr det Àr lÀge till vÄren. Nu ska det bara pÄ en massa löv pÄ bÀdden sÄ ska den fÄ stÄ och gotta till sig tills det Àr dags att plantera i vÄr.

Dr Westerlund

I krukvĂ€xtvĂ€g har jag klippt ned en jĂ€ttestor Dr Westerlund jag haft utomhus. Doftpelargoner blir i princip aldrig drabbade av nĂ„n ohyra, sĂ„ det Ă€r rĂ€tt riskfritt att ta in hela plantor. Men mina uteplantor blir sĂ„ gigantiska att jag inte kan plocka in dem. DĂ€remot har jag tagit ett gĂ€ng sticklingar. Det Ă€r fina och kraftiga sticklingar, sĂ„ dĂ€r som de blir pĂ„ plantor som vuxit utomhus. Är du intresserad att köpa sĂ„ har jag lagt upp nĂ„gra stycken i Pop up-butiken.

Annons

2 kommentarer

  1. sÀger:

    GrÀsmattor Àr definitivt överskattade!

    1. Blomfantast sÀger:

      Eller hur! 😁🌿

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *