Gör det själv och andra tips och trix Inredning

DIY – fixa en snygg knoppbräda!

Jag har länge varit på jakt efter en gammal knoppbräda, men det är stört omöjligt att hitta någon gammal till ett vettigt pris. Istället sprang jag på en kroklist på Rusta som just nu finns till halva priset. Bara 39.90 för en knoppbräda med 7 krokar! Som hittat och eftersom man aldrig kan ha för mycket krokar köpte jag på mig ett gäng.

Knoppbräda Rusta

Jag gillar verkligen själva formen på kroklisten. Det enda kruxet är den mörkbruna färgen som inte passar hos mig, men det löser sig lätt med lite färg.

Man kan använda vilken snickerifärg som helst, men jag gillar verkligen att blanda egen färg. Då blir det noll svinn och färgen blir precis den nyans jag vill ha. Till de här brädorna går det bara åt några matskedar panellack. Jag blandar i en tesked titanvitt pigment och en gnutta bensvart för att få precis den grå nyans jag vill ha. Man får testa sig fram så det blir bra.

Du kan läsa mer om hur jag blandar färg i det här inlägget om blomkrukor.

Gör din egen knoppbräda
voilá en snygg knoppbräda i min hall!

Innan jag målar så slipar jag av ytan lätt så att färgen ska fästa bra. Det fina med att använda den här vattenbaserade, matta panellacken som färgbas är att den torkar jättesnabbt. Efter en timme kan du måla ett lager till. Dessutom blir finishen snyggt matt. Vill du få ytan mer hållbar mot slitage kan du stryka på ett lager bivax med en trasa.

Jag satte två stycken knoppbrädor bredvid varandra för att ge känslan av en lång sammanhängande bräda. Nu har jag den perfekta hängaren i hallen!

Återstår att se hur länge jag kan ha en murgröna där, snart är det belamrat med jackor och annat.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *