Krukväxter

Doftpelargoner – inte bara Dr Westerlund

Många tänker nog på Dr Westerlund när man pratar om doftpelargoner, men det finns fler härliga sorter. Här kommer några av mina favoriter.

Marias blomma

Doftpelargoner Marias blomma

Den här fina doftpelargonen med sin spännande historia har jag skrivit om förut. Den har rätt anspråkslösa vita små blommor, men själva bladen har ett väldigt vackert växtsätt och bildar en skir massa av små blad. Den har en kryddig doft som drar åt muskothållet.

Torento – Coca-colapelargon

Tyvärr har jag ingen egen bild på den här plantan, jag har bara en liten ynklig stickling än så länge. Torento går under namnet Coca-colapelargon och det är ett träffande namn. Om du gnuggar på bladen så sprids en omisskännlig doft av Coca-Cola. Häftigt! Den har även ett fint växtsätt, med mindre blad som bildar en skir krona.

Orange Fizz

Bildkälla: Blomsterfrämjandet

Bladen på den här pelargonen ser ut lite som bladen på en vinbärsbuske. Den växer på ett ganska kompakt sätt och får söta rosa blommor. Doften är helt ljuvlig. Den doftar ganska starkt av apelsin och det går bara inte att låta bli att stryka på bladen när man går förbi den och insupa doften.

Det här var mina favoriter bland doftpelargoner just nu, men det finns fler kvar att upptäcka!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *