Inredning

Trend – skapa växtstilleben på väggen

Genom att använda väggen kan du skapa levande konstverk med hjälp av dina växter. Det finns många varianter, här kommer ett axplock av vackra växtstilleben.

Växtstilleben i glasvaser
Bildkälla: Affari

Att placera sticklingarna på väggen är både snyggt och praktiskt. Vi växtnördar behöver all plats vi kan få till den strida ström av sticklingar som produceras. Väggvaser i glas har vi sett tidigare, men nu kommer fler varianter i olika roliga former. Blanda efter behag och skapa en levande och lekfull vägg.

Bildkälla: Affari

Svävande krukor! Det här är enkla krukhållare i metall som skruvas fast i väggen. Placera symmetriskt och använd liknande ytterkrukor om du vill att växterna ska få framträda i all sin glans. Byt ut växterna och vips har du en ny “tavla”.

Bildkälla: Affari

Jag är ju en bokmänniska och föredrar egentligen att ha böcker i bokhyllan, men om jag måste välja något annat så får det bli växter. En hylla full av olika sticklingar i glasvaser, det är snyggt! Precis som alla andra stilleben så bör man även i ett växtstilleben tänka på att jobba med olika höjd och form för att det ska bli intressant för ögat. Det är lätt att det bara blir ett enda gytter där man inte uppfattar några detaljer annars.

Eftersom det är fint att få se hur rötterna utvecklas så gör sig genomskinligt glas särskilt bra till sticklingarna. Jag vet att vissa förespråkar mörkt glas för att stimulera rotbildningen, men är du ute efter rötter snabbt skulle jag hellre rota i torvbrikett. För mig är vitsen med vattenrotning att det är vackert att se rötterna utvecklas!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *