Krukväxter Odla

Små glädjeämnen just nu

Just nu gläds jag åt små saker i tillvaron. Som att solen strålar och att det växer så det knakar i fönstren. Jag ägnar mig åt att plantera om och ta sticklingar. Njuter av att palettbladen har återfått sin intensiva färg och att de små tomatplantorna verkar trivas.

I dag har jag planterat de små tomatplantorna i större krukor. De är uppdrivna från skivor av körsbärstomat. Här kan du läsa om hur jag och min 7-åring gjorde. Ändå rätt fascinerande hur enkelt det kan vara att odla! Återstår dock att se om det blir några tomater.

Jag glädjer mig även åt att plantorna av pelargonen “Drottningminne” har växt på sig och fått knoppar. Den pelargonen är ju en av sex som fått beteckningen Grönt kulturarv av SLU (jag har skrivit mer om det här).

Långa rader av palettbladssticklingar som även de växer så det knakar. Det är verkligen bästa tiden att ta sticklingar just nu, livskraften hos växterna är enorm. Just de här har jag planterat i torvbriketter för att de ska bilda kraftiga rötter snabbt och även fortsätta växa under rotningen. Annars rotar jag ju gärna i vatten, mest för att jag älskar de små bladbuketterna runt om i huset.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *