Krukväxter

När shoppingsuget slår till

Plantagen har ju 25-50% på gröna växter just nu så jag tänkte passa på att köpa en ny växt till dotterns rum istället för den Vågbladskalatea som skrumpnat ihop i den torra vinterluften.

Jisses vilket köpsug jag fick inne i butiken! Jag har verkligen fullt av växter och behöver egentligen inga just nu, men jag gick verkligen runt och dreglade. Jag lyckades ta mig samman så det blev inget hysteriskt köprace, men lite nytt blev det förstås.

Calathea Silvia

Till dotterns rum behövdes som sagt en ny växt. Den vågbladskalatea – calathea rufibarga – som hon haft på sitt rum gillar verkligen inte att bo där och jag misstänker starkt att inga Kalateor kommer att trivas där. Kalateor är ju ganska knepiga att ha att göra med, de gillar fuktig luft och inte den torra varma inomhusluften nu under vintern.

Så vad gör jag då inne på Plantagen? Jo jag går raka vägen och köper en ny Kalatea! Så himla dumt! Jag föll som en fura för de rosa och ljusgröna bladen och tänkte att den kommer ju min lilla tjej bara att älska.

Så nu intalar jag mig att det nog kommer att funka bättre den här gången. Det är ju bara självbedrägeri, för det är ju lika torr och varm luft nu som innan.

Forellbegonia, Begonia soli mutata och Hoya Kerii

Till mig själv köpte jag två begonior. Forellbegonia har jag aldrig haft förut, så den måste jag ju testa. Begonia soli mutata har jag haft en liten planta av som inte trivdes hos mig och då måste jag förstås tvångsmässigt köpa den igen. Jag ska tvinga den att gilla mig!

Den lilla Hoya kerii gick ju inte att låta bli. Har ju dreglat över bilder av sådana så länge. Misstänker att den kommer att ta hundra år på sig för att växa till sig, men jag ska minsann vänta ut den.

Efter Plantagen blev det en kort sväng på loppis. Min plan var att leta efter gamla växtböcker. Några sådana hittade jag inte, men jag dök istället på en rolig lampskärm till min aplampfot.

Kanske aningens för stor i proportion till foten, men visst blev det väl ändå rätt läckert?

Annons

1 kommentar

  1. Amanda säger:

    Har inte heller kunnat hålla mig borta från både Blomsterlandet och Plantagens reor hehe.. Hur är det med Hoya kerrii egentligen, när man rotar ett blad sådär? Har för mig att bladet kan leva men att det aldrig blir en hel växt. Eller har det möjligtvis att göra med om det är en stambit med på bladet eller ej ? Tack för trevlig blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *