Gör det själv och andra tips och trix

En kreativ söndag – DIY verktygsbälte av gamla jeans

En del av söndagen ägnade jag mig åt ett lagom kreativt och inte särskilt svårt sypyssel.

Pinterest är verkligen en källa till inspiration! Här hittar du Bildkällan

Jag såg den här bilden på Pinterest och blev inspirerad att göra ett trädgårdsbälte av sonens gamla urvuxna jeans. Nåt att hänga på höften och förvara sekatör och andra nödvändigheter i under sommarens fixande ute. Eller varför inte när man går runt och ansar växterna inomhus?

Jag har klippt till formen på fri hand. Jag vill ha med en bakficka och en framficka som förvaringsfack, så jag har klipp runt dem. Bakfickan på andra sidan har jag sprättat loss och sytt fast nedanför den andra bakfickan.

Jag har fodrat baksidan med en tygbit jag hade liggande. Tyckte det blev finare med en färgglad baksida. Sen har jag klippt remsor av samma tyg och kantsytt runt om.

Eftersom det var sonens gamla jeans så passade de inte i linningen på mig. Jag sydde bara på en vikt remsa i tyg där jag fixat knapphål på passande avstånd.

Inte lika proffssytt som bilden från Pinterest, men ändå ett rätt gulligt trädgårdsbälte.

Fler kreativa artiklar från bloggen

Annons

1 kommentar

  1. Vera säger:

    Kul idè! Tack för tipset 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *