Krukväxter

Mitt utan jämförelse mest populära inlägg

Mitt mest populära inlägg i den här bloggen är utan konkurrens det om hur man gör för att stamma upp Dr Westerlund. Det är drygt 30 000 personer som läst inlägget i dagsläget, vilket jag tycker är svindlande mycket för en liten och ganska nördig blogg som min. Men är det nåt jag upptäckt i och med den här bloggen så är det att antalet växtnördar där ute ökar!

Jag får många frågor kring hur det går med just den stickling av Dr Westerlund som jag visade i det inlägget. Så här kommer en uppdatering.

Den till vänster är den jag använde mig av i inlägget och den till höger är en som är drygt ett år äldre.

Som ni kan se så börjar den så här ett år senare i alla fall något anta formen av ett träd, men den är inte på långa vägar färdig. För en sak som tar tid är just det här med att stammen ska bli tjock och vedartad. På den högra kan man se att den blivit det. Den behöver inget växtstöd, eftersom stammen är så hård.

Att stamma upp tar tid, det är lite som att ha en Bonsai och ständigt finslipa på utseendet. För att inte kronan ska dra iväg åt alla håll, utan just bli en krona, så gäller det att hela tiden vara där och klippa och frisera.

Att tänka på när det gäller höjden

En sak att tänka på är att när du väl kapar toppen på ditt uppstamningsprojekt så är det så hög stammen stammen kommer att bli. Där du kapar kommer den att börja grena sig och bilda en krona. Den högra på bilden kommer inte att bli högre än så där eftersom stammen är vad den är. Kronan kan dra iväg och bli högre, men det skulle inte se så proportionerligt ut så jag håller efter den på höjden.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *