Blomfantast tipsar

Fynda växtböcker på loppis

Loppis och Second hand är så populärt nuförtiden att det är svårt att göra de där riktiga kapen. Men en sak som fortfarande går att fynda till vrakpriser är böcker. Under min senaste runda hittade jag ett gäng krukväxtböcker. En bok om svamp fick också följa med, eftersom jag fått för mig att det ska plockas svamp till hösten. Och en bra-ha-bok om handarbete med praktiska tips om hur man till exempel syr i ett blixtlås. Sammanlagt fem böcker där den dyraste kostade 20 kronor.

Bok: Krukväxter – skötsel, plantering & miljö

Jag kan verkligen rekommendera äldre krukväxtböcker. Den på bilden ovanför är från 1975. Visst kan bilderna kännas lite småtrista, men det är ju textinnehållet som är det viktiga. Jag upplever att jag hittar mycket information jag inte hittar på nätet. Till exempel står det om Palettblad: “Om vattnet är starkt kalkhaltigt är det lämpligt att blanda 2g järnsulfat per liter vatten. Plantorna blir betydligt vackrare då.” Jag som har kalkhaltigt vatten kanske borde testa det. Hur man nu får tag på järnsulfat.

Fingerranka

Men det klart att man blir lite full i skratt åt vissa bilder. Jag undrar just hur de har tänkt. Det känns inte direkt som de säljer in växtsorterna med bilder som de här. Växten på den nedersta bilden ser ju mer död än levande ut. Blir du sugen på att skaffa en Fingerranka?

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *