Inredning

Hur göra när man svämmar över av blomskott?

Jag gillar att ha det harmoniskt i hemmet. Även om jag är växtnörd så får det inte bli för överfullt och rotigt omkring mig, då trivs jag inte.

För tillfället så har jag sticklingar precis överallt och för att inte bli galen av allt plotter så försöker jag att samla mina samlingar. Till exempel kan jag gruppera ett gäng på en bricka, så det blir ett vackert stilleben på ett bord. Odllingskupan på bilden är ju pricken över i:et, inte bara snygg utan nåt som verkligen ger sticklingarna en superstart.

blomskott i vaser

Sen använder jag väggarna till blomskott där jag tycker att det blir fint. Man kan ju faktiskt ha sticklingar på toaletten också. Har du bara en vas med en kant upptill så är det enkelt att knyta ett snöre runt vasen och hänga upp den på en krok där det är hyfsat ljust.

Knoppbrädan är förresten ett fynd för 79 kronor på Rusta. Jag har blandat till en grå kulör jag gillar med färgpigment och bas av vattenbaserad panellack. Jag har beskrivit hur man blandar färg i det här inlägget. Det fina med den här typen av färg är att den blir mjukt matt som äggoljetempera.

Väggvaser från Affari of Sweden

Här har jag placerat in några väggvaser i min tavelvägg. Tycker det blir mjukar upp tavelväggen på ett fint sätt. Kolla in rotsystemet på Murgrönan till höger! Murgröna trivs utmärkt i vatten och kan stå och frodas så nästan hur länge som helst.

sticklingar

Sen struntar jag i snittblommor och använder mig av en samling av blomskott på matbordet istället. Minst lika fint, eller hur?

Vill du vara med i min klubb?

Isåfall får du 1-2 utskick per månad rakt i din mejlbox. Inget spammande, bara nördiga krukväxttips.

Annons

2 kommentarer

  1. MY säger:

    Väldigt snyggt. Men tycker nog att fuskar lite och bara visar snygga nytagna sticklingar i rent nytt vatten 🙂 (Hos mig är det fullt med frösådder och sticklingar i en massa jordiga fula platskrukor och en och annan vas med slemmigt grönt vatten i. Alla småplantorna är dessutom inte så små längre utan liksom ropar efter att bli omplanterade och ta ännu mer plats.)

    1. Blomfantast säger:

      Haha, sant att vattnet blir slemmigt efter ett tag! Jag försöker komma ihåg att byta vatten emellanåt för att det inte ska bli grönt. Mina frösådder förtränger jag och visar helt enkelt inte upp dem i bild 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *