FÖLJ BLOGGEN BLOMFANTAST

Follow

En oas för dig som älskar växter

Planteringstips Elefantöra

Planteringstips Elefantöra

Elefantöra är en mysig och lättskött växt. Allra finast tycker jag att den är om den är riktigt tät. Men hur får man till den så där tät och buskig?

Mitt tips är att man sätter 3 sticklingar tillsammans i en kruka som får växa tillsammans.

Den vänstra krukan består av tre ganska nyligen samplanterade sticklingar. Den högra stackaren är en sorglig syn. Den har stått på 15-årige sonens rum och har inte fått så värst mycket kärlek. Persiennen där är ju ständigt neddragen för att solen inte ska störa datorspelandet. Men även om den hade varit välskött så hade den sett rätt ensam och tanig ut jämfört med den vänstra.

Min största och buskigaste Elefantöra består även den av tre ursprungliga sticklingar som fått växa till sig. Det fina med samplanteringen är också att den tål att tappa några blad utan att se kal och trist ut.

9total visits,2visits todayLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *