Krukväxter

Min växtgardin – en uppdatering

Jag har ju skrivit ett par gånger om mitt pågående växtgardinsprojekt, mest om hur misslyckade mina växtval var till en början. Som till exempel den fina, men alldeles för långsamväxande, Silverrankan i bilden ovanför. Till sist träffade jag rätt i och med mitt val av en klassisk Gullranka.

Så hur ser den nu ut efter några månader?

Så här ser den ut i dagsläget. Inte så pjåkig faktiskt. Jag räknar med att den ska växa rejält nu under sommaren och börja klättra runt fönstret.

Det jag gjorde var att köpa en rätt stor planta av Gullranka Marble Queen och sedan plantera om den i en stor kruka för att den ska ha något rejält att växa i. Jag misstänker nämligen att jag inte kommer plocka ned den för omplantering i första taget när den väl börjat klättra runt fönstret.

Jag har använt mig av en stark tunn tråd som jag spänt upp mellan två spikar som klätterstöd. Man kan göra på andra sätt, men jag vill att växtstödet ska vara så osynligt som möjligt.

Jag lär återkomma till min växtgardin fler gånger.

Bildkälla: Alvhem mäkleri

Här är en annan fin variant av växtgardin med Murgröna jag hittade när jag surfade runt. Misstänker att den inte växer jättesnabbt, det gör inte mina murgrönor i alla fall, men har man tålamod så är det är tjusigt alternativ.

Annons

4 kommentarer

 1. Linda säger:

  Blir ju kalas fint det där !
  En fråga!
  När kan en börja ha sina Dr Westerlund ute?
  Hur kallt får det vara? Vill inte riskera något ?
  Tack för en mysig blogg!

  1. Blomfantast säger:

   Hej Linda!
   Ja jag hoppas ju att det ska bli kalasfint, men det är det där med tålamodet. Jag vill ha min växtgardin nu 😀
   Jag brukar ställa ut Dr Westerlund när risken för frostnätter är över. Vet inte var du bor i Sverige, men huvudsaken att det inte rör sig mot minusgrader på nätterna.
   /Bodil

 2. helena marteus säger:

  Hej Linda, Fin blogg!

  Min murgröna växer så det knakar, men bladen är liksom livlösa. De är gröna, men ser matta och trötta ut. Har du något tips?

  Mvh, Helena

  1. Blomfantast säger:

   Hej Helena,
   Vad härligt att höra att din murgröna växer så bra. Mina kanske inte riktigt gillar mig 🙂 Det brukar kunna få matta blad när det är spinnangrepp på gång, har du undersökt din? Många gånger är det luftfuktigheten som är boven, att de står för torrt och varmt. De gillar ju mycket fukt. Brukar du duscha din murgröna? Jag försöker komma ihåg att sprayduscha så ofta som möjligt, men det är lätt att glömma. Och hur är din placerad? De brukar ju gilla lite skuggigare lägen.
   Ha det gott! /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *