stamma upp Dr Westerlund
Krukväxter

Stamma upp Dr Westerlund – en träning i tålamod

På begäran kommer en uppdatering av mitt senaste uppstamningsprojekt av Dr Westerlund (du kan läsa om hur du gör här). Nu vill jag inte avskräcka någon, men att stamma upp Dr Westerlund är ett projekt som tar väldigt lång tid. Men när man väl fått till det så är det värt all väntan.

I maj såg min stickling som skulle stammas upp ut så här.

I dag, fem månader senare, ser den ut så här! Som ni kan se är den långt ifrån färdig och det kan ju få vem som helst att bli deppig över att det ska ta sådan tid. Men ge inte upp, det är så värt det i slutändan!

Det man kan se på bilden är att stammen så smått börjar bli vedartat brun. Den kommer efter hand att bli tjockare och mer som en stam. När det gäller kronan så har den, efter att jag kapade den i den höjd jag vill att trädet ska få, börjat skjuta skott åt sidorna och bli mer som en liten trädkrona.

Trädkronan kommer att vilja spreta iväg och växa åt alla håll, så det gäller att hålla efter den och ansa så att den får den form man vill ha.

De är rätt fula innan de börjar närma sig färdiga och inget som pryder ett fönster. Jag har gömt min bakom en gardin så att jag slipper se den under tiden. Nu börjar den anta en form som ändå är rätt ok och snart ska den få komma fram.

Jag återkommer om ytterligare ett par månader med en uppdatering hur den ser ut då.

Vill du vara med i min mejlklubb?

Ange din e-postadress här nedanför så får du 1-2 utskick i månaden med tips och trix. Inget spammande, bara härligt växtnörderi.Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *