Blomfantast tipsar Odla

Rolig julklapp till min 6-åring

I oktober månad brukar det komma en strid ström av jultidningsförsäljande barn till oss. Jag brukar alltid försöka köpa nån liten grej, men jag brukar sällan vara särskilt förtjust över utbudet. I år hittade jag dock en rolig bok som ska bli en julklapp till min 6-åriga tjej: Vi planterar – kärnor, lökar, sticklingar och frön av Ralf Efraimsson och Pia Beckman.

Det är en gammal utgåva som man fräschat upp och gett ut på nytt, därav det härliga retroutseendet. 

Innehållet är härligt! Det innehåller steg-för-steg-guider till olika roliga planteringsprojekt. Många tips utgår från det man har i kylskåpet, t ex hur man odlar från kiwifrön, avokadokärnor eller apelsinkärnor. Precis så enkelt och roligt som det ska vara. Jag blir själv sugen att testa det där med kiwifrön!

Barnen som sålde boken till mig sålde för Pandaförsäljningen (Världsnaturfonden) men den finns säkert online.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *