Monstera Monkey mask

Monstera Monkey mask

Monstera Monkey mask (Adansonii) är en söt variant av Monstera som återfinns på många olika växtnördiga instagramkonton. Den odlas numer i stor skala, så det går ganska lätt att hitta den i en växtaffär.

Jag har däremot köpt min som stickling i växtgruppen på Facebook som jag tipsat om förut. Varför köpa som stickling när de går lätt att hitta i en affär? Jag brukar tänka att det inte är alldeles dumt att låta växten acklimatisera sig till min hemmiljö redan från den är liten. 

Monkey mask

Det syns tydligt att Monkey mask är en monsteravariant när man tittar på bladen. Men bladen är mycket mindre och den växer mer som en klängväxt med långa rankor av blad. Den kan bli rejält stor när den växer till sig. 

Det här är ingen speciellt svårskött växt, utan precis som den vanliga Monsteran ganska lättsam att ha att göra med. Den vill ha ljus, men kan stå en bit in i rummet och ändå trivas. Normal vattning, dvs ge den en skvätt när jorden nästan torkat upp. En dusch på bladen då och då gillar den också.

Tyvärr är min erfarenhet att monsteror av olika slag ganska lätt får trips. Det kan vara värt att hålla lite extra utkik på bladens undersida så att det inte kryper runt några små svarta otäckingar. Upptäcker man trips i ett tidigt skede går det oftast få bukt med. Läs mer om hur du bekämpar trips här. Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *