Monstera Monkey mask

Monstera Monkey mask

Monstera Monkey mask är en växt jag sett på många olika växtnördiga instagramkonton, men jag har haft svårt att få tag på den själv i någon blomaffär. Jag har sett att sticklingar av den säljs nån gång på tradera, men priset har dragit iväg så otroligt att jag hoppat av.

För ett par veckor sedan hittade jag den i den härliga växtgruppen på Facebook som jag tipsat om förut och dessutom till ett överkomligt pris.

 

Monkey mask

 

Det syns tydligt att Monkey mask är en monsteravariant och man tittar på bladen. Men bladen är mycket mindre och den växer mer som en klängväxt med långa rankor av blad. Den kan bli rejält stor när den växer till sig. 

Det här är ingen speciellt svårskött växt, utan precis som den vanliga Monsteran ganska lättsam att ha att göra med. Den vill ha ljus, men kan stå en bit in i rummet och ändå trivas. Normal vattning, dvs ge den en skvätt när jorden nästan torkat upp. En dusch på bladen då och då gillar den också.

Jag återkommer med bilder när den börjat växa till sig!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *