Krukväxter

Uppdatering avokadoplanta – hur har det gått?

För ett tag sedan så gav jag tips på hur man kan odla avokado från en kärna och jag lovade återkomma med hur det gått för mig med min avokadoplanta.

 

avokadoplanta

 

Så här ser mina kärnor ut i nuläget. Den ena har dragit iväg rejält och de två andra kärnorna är på gång. Jag funderar lite på varför den ena kärnan varit så mycket snabbare än de andra och tror att det beror på att de två som är lite sena i tillväxten antagligen skulle fått gro ett tag till i papper. Rotstumpen var mest troligt aningen liten och sprickbildningen hade inte kommit så långt. Som du ser på bilden så är det i kärnans spricka som själva avokadoplantan kommer. 

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *