Inredning Krukväxter

Hemlängtan

Jag sitter just nu på tåget på väg hem efter en underbar semester med familjen. Vi har tågluffat ute i Europa i drygt två veckor, men nu när vi närmar oss hemma så känner jag verkligen hur hemlängtan griper tag i mig.

Jag längtar efter mina växter och håller tummarna för att de inte har risat ihop. Jag har haft hjälp med vattning, så de mår alldeles säkert utmärkt. Men jag kan inte rå för att jag oroar mig lite, man blir ju en aning fjantig när det gäller växterna.

Jag fördriver tiden på tåget med att spana på inredningsbilder på nätet. Som vanligt dras ögat till hur de låter växterna samspela med inredningen i bilderna.

 

Foto bild 1 och 2: Historiska hem

Den här köksbilden gillar jag. Mest för att jag tyckte porslinsblomman i fönstret var så fin och jag grunnar på om jag inte ska slå till på någon fin sådan framöver.

 

Sweetheart hoya

Foto: @thebotanicalroom 

Allra mest sugen är jag på den här varianten, en hoya kerrii, eller Sweetheart hoya som den också kallas. Så himla söt! Hur jag ska få tag på den vet jag inte, för jag har då aldrig sett den i någon blomaffär. Jag får helt enkelt hålla ögonen öppna om den dyker upp på Tradera. Är det någon som har någon som råkar ha den här hemma hos sig så får denne gärna hojta till. Jag är intresserad av att köpa ett skott!

Annons

4 kommentarer

 1. Frida Ludvigsson säger:

  Jag är också ute efter en hoya kerri, så fin bild från Pinterest. Såg idag på Instagram att gronvaxtriket ska sälja dessa någon gång i veckan. Vet inte när och pris men tänkte hålla utkik.

  1. Blomfantast säger:

   Haha jag såg också den bilden hos Grönväxtriket och blev alldeles till mig! Blir spännande att se vad den kommer att kosta!

 2. Lise-Lotte Svensson säger:

  Jag har massor med Hjärthoya. Har du fått tag på någon?

  1. Blomfantast säger:

   Nej, faktiskt inte. Du får gärna mejla mig på hej@blomfantast.se om du har en stickling att sälja 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *