Palettblad
Krukväxter

Forma dina växter

Jag tycker det är ganska trist när växterna blir långa och rangliga, men det är förstås en smaksak. För att forma krukväxterna så att de blir så där buskiga som jag gillar är jag ganska tuff med saxen i början.

Formning för mig betyder inte att en växt ska vara tuktad och stram, den får mer än gärna vara hur vildvuxen som helst bara den blir buskig och tät.

När den lilla sticklingen rotat sig och börjat växa till sig brukar jag kapa toppen så att den börjar grena sig. Jag vet att många drar sig för att klippa i sticklingen precis när den börjat växa på höjden och se så fin ut, men jag lovar att det ger resultat. Jag klipper ofta rätt långt ned så att förgreningen börjar långt nere på stammen.

 

Dr westerlund

 

Jag får rätt ofta frågan hur jag får till mina Dr Westerlund så buskiga och täta. Det är helt och hållet ett resultat av saxen (och en del gödning under sommarhalvåret). Så mitt tips är: Vill du ha en frodigt buskig växt, klipp ned sticklingen när den väl börjat växa till sig!

Vill du istället göra en uppstammad växt, då jobbar du annorlunda vilket jag har gått igenom i det här inlägget.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *