Gör det själv och andra tips och trix

Slå in klapparna fint – återbruk!

Den som spar han har! Jag är väldigt förtjust i att återbruka och göra snygga saker av det enklaste material jag hittar i gömmorna.

Packpapper som följer med när man beställt saker på nätet åker ofta i pappersinsamlingen, men jag gillar att spara det. Antingen kan man använda det som stötdämpning när man själv skickar något, eller så kan man använda det i diverse pyssel.

Jag slår gärna in paket i just sådant brunt kraftpapper. Att det är skrynkligt gör inte minsta lilla. Det blir snarare snyggare. Svart gör sig så himla bra mot den bruna nyansen tycker jag. Så ett fint svart band blir effektfullt mot den ruffa bruna ytan.

För att förhöja paketet ytterligare brukar jag ibland rita enkla mönster med en svart tuschpenna. Det enklaste är att rita på kanten när paketet är färdiginslaget. Vill man lägga lite mer tid så målar man en hel papperssnutt innan man slår in paketet.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *