Inredning

En titt i mitt växtrelaterade arkivskåp

I mitt arbetsrum har jag en superpraktisk köksbänk. Där står jag bland annat och håller på med plantering och växter. På bänken har jag ett arkivskåp. Det är två stycken Ikea “Moppe” som jag fixat till med färg och beslag (du kan läsa hur jag gjorde här).

Vill du se vad jag har i lådorna?

Lådorna är fyllda av växtrelaterade prylar som jag vill ha nära till hands. Som till exempel snören och tunn ståltråd för uppbindning.

Fröer till plockblomsrabatten.

Flera lådor är fyllda av grönsaksfröer. Dessa går jag njutningsfullt och plockar med och drömmer mig bort tills det är dags att börja planera. Redan i januari är det ju faktiskt dags med purjolök, chili och andra långsamtväxande fröer. Jag längtar!

En låda är fylld av fröer jag tagit själv. Det är i det flesta fall väldigt enkelt och ett bra sätt att minska ned frökostnaderna. Dessutom känns det bra att ha sitt eget lilla kretslopp. Frökuverten har jag vikt av fina papper, hur du gör hittar du i det här inlägget.

En låda är fylld med torvbriketter. Jag tycker det är himla praktiskt när jag snabbt vill ha rötter på sticklingar. Ner med sticklingen i en torvbrikett, på med en plasthuv och in under växtljus. På en vecka har sticklingen utvecklat rötter. När rötterna börjar krypa utanpå torvbriketten placerar jag bara över den i en kruka med jord.

Jag älskar att stå här och greja med växter och planteringar!

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *