Sommarstugan Veckans vÀxtfix

đŸ„Ź Veckans vĂ€xtfix – sommarstugeöppning!

VÄren Àr sÄ sen i Är, men i helgen var det i alla fall dags för sommarstugeöppning. Det Àr en höjdpunkt för mig och jag Äker alltid dit utan familjen för att stÀda och göra i ordning. LÄter kanske trist att stÀda, men för mig Àr just det hÀr hÀrlig egentid. Det Àr det som kickar igÄng sÀsongen!

Min plan var att grÀva om mina pallkragar och ta bort markduken som jag tidigare tÀckt insidan med. Jag vill att jorden i pallkragen ska ha kontakt med markytan sÄ att det blir en levande jord fylld av mikroliv. TyvÀrr grusades planerna eftersom det fortfarande var fruset en bit ned i pallkragen. Det fÄr bli helgen som kommer istÀllet.

IstĂ€llet Ă€gnade jag en stund Ă„t att planera hur det ska se ut pĂ„ baksidan av stugan. Ampelgurka ska jag odla för att enkelt kunna ta in krukorna om det skulle bli kallt och elĂ€ndigt vĂ€der. Även om jag nog kapat nĂ„gra vĂ€xtzoner hĂ€r pĂ„ baksidan, sĂ„ Ă€r det trots allt rĂ€tt kargt klimat. Det gĂ€ller att ha hĂ€ngslen och livrem om man ska kunna odla lite mer vĂ€rmekrĂ€vande grönsaker.

En enkel bÀnk jag köpt pÄ Jula ska mÄlas grön. PÄ den ska jag ha en stor hink med Linnétagetes. Plantorna stÄr och vÀntar hemma i stan.

SÄ klart plockade jag med mig lite vÀxter till stugan. Det Àr frÀmst MÄrbackapelargoner jag har dÀr. De passar fint till stugstilen.

Absurt att det ligger snö utanför fönstret den 7:e maj. Kan inte pÄminna mig om att jag varit med om det förut. Men nu Àr det varmare vÀder pÄ gÄng, sÄ den försvinner nog under veckan.

Övrigt jag Ă€gnade mig Ă„t var att skruva upp ett par knoppbrĂ€dor i hallen och sĂ€tta upp en loppisfyndad tavla pĂ„ lilltjejens rum.

Nu ser jag fram emot en hÀrlig utevecka bland trÀdgÄrdslanden hemma i stan! VÀxter ska avhÀrdas, löv ska krattas och land ska förberedas. Jag ser sÄ mycket fram emot det!

Annons

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *