Krukväxter

Veckans växtfix – juligt värre!

Det kom en hel drös snö i veckan.

Så här såg det ut när jag kikade genom fönstret på morgonen i onsdags. Nu låg inte snön kvar mer än en dag, men ändå hann en lite juligare känsla infinna sig. Det betyder i mitt fall oftast att jag jagar runt i affärerna efter hyacintlökar.

Men den här gången kom jag även hem med en amaryllis. Den drog i väg och började öppna sig direkt, trots att jag inte vattnade den! Jag antar att det är inomhusvärmen som stimulerar den. Ja ja, det finns ju fler knoppar på gång och vad gör det om den blommar lite tidigt. Den är ju fin i vilket fall som helst.

Ett gäng hyacinter är nu på plats i vaser på bordet. Det brukar bli några omgångar lökar innan julen är över. Det är sånt jag unnar mig. De överblommade lökarna sparar jag, om jag kommer ihåg, och gräver ner i nåt hörn i trädgården till våren. Förövrigt hörde jag om nån som slängde sin överblommade amaryllis i komposthögen och där blommade den sen snällt vår efter vår. Kanske kan vara nåt?

Klockrankan som jag sådde för två veckor sedan har vuxit duktigt och ser nu ut så här! Det ska bli spännande att se hur den blir i växtsättet när den blir större. Har tänkt mig att den ska få bli växtgardin i mitt stora hallfönster. Fortsättning följer!

Avslutningsvis en nulägesbild från mitt stora söderfönster där jag har diverse soltåliga växter (jisses vad solen kan steka i det fönstret!). På boktraven har jag en favorit i doftpelargonväg: en Pelargonium Torento (Coca colapelargon). De små bladen bildar ett så skirt och fint bladverk tycker jag. Jag brukar inte tukta de här pelargonerna, bara korta in lite grand om det skulle behövas. Det är fint när de får spreta iväg.

11 Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *