Inredning Övriga dekorativa växter

Att inreda med hyacinter

Jag älskar hyacinter! När de dyker upp i butikerna så brukar jag hamstra. Jag gillar nämligen att gruppera dem i större mängder, så att det blir ett riktigt blomsterhav när de börjar blomma. Här kommer några tips på arrangemang!

Gruppera hyacintvaser

hyacintvaser
Bildkälla: Strömshaga

Hyacintvaser är verkligen en tjusig klassiker! Jag har under några år hållit på med att samla hyacintvaser och har i nuläget fått ihop en ganska ansenlig samling. Det är extra fint med att placera hyacinterna i vas är att rötterna får synas. Det gillar vi växtnördar särskilt mycket, eller hur? Ett tips är att leta på loppis efter gamla vaser, men det finns även en hel del nyproducerat som också är fint.

Man får vara ganska försiktig när man tvättar bort jorden från rötterna, det är lätt att de går av i ivern att få dem jordfria. För det gäller att få bort jorden, annars blir vattnet grumligt och det blir inte så snyggt i vasen.

hyacinter i hyacintvaser

Placera gärna ett gäng vaser på en bricka för att rama in och skapa ett samlat stilleben. Variera vasernas höjd, färg och form så blir det intressantare för ögat.

Mossa hyacintens bästa vän!

hyacinter och mossa - en perfekt kombination
Bildkälla: Strömshaga

Grön mossa passar verkligen fint till hyacinter och går att använda till en mängd olika typer av arrangemang.

hyacinter i glasburk

Använd mossa för att täcka hyacinterna i en kruka/glasburk eller gör en japansk kokedama och klä in hela löken i mossa och häng upp.

The more the merrier!

hyacinter i kruka

Hyacinter gör sig väldigt fint många tillsammans, så fyll en stor skål eller vid kruka med så många hyacinter du får plats med. Det blir effektfullt när de väl blommar.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *