Krukväxter Sommarstugan

Växtreflektioner under pågående tågluff

Just nu är jag ute på tågluff med familjen. Vi brukar ta tåget ut i Europa när vi har semester, det är nämligen ett fantastiskt sätt att resa på. Man får så mycket upplevelse för pengarna. Efter två år med pandemi så är det underbart att få åka ut igen. Jag är som en kalv på grönbete, allt känns nytt och spännande!

Den här gången är rutten: Venedig – Rimini – Wien – Berlin. I skrivande stund befinner jag mig i Rimini där vi tillbringat 6 dagar med sol och bad. Det har varit sköna, lata dagar, men i morgon är det dags att dra vidare till Wien.

Nu till ett par växtreflektioner.

Växtreflektion 1

Utanför stationen i Venedig växte denna maffiga Nerium Oleander! De finns förövrigt lite överallt, både som stora träd och i mindre och buskigare format i blomlådor. Tjusigt båda delarna.

Det är en viss skillnad mot mina små neriumplantor som efter drygt ett år växt 15-20cm. Nu tycker jag i och för sig att de börjat dra iväg lite den här sommaren, men snabbt går det inte.

Funderar också på när de ska producera någon blomma. Även om plantorna inte är beskurna ännu, så tycker jag att det borde bli åtminstone en blomma den här säsongen.

Växtreflektion 2

Pelargonium X fragrans – ‘Marias blomma’

Utanför en restaurang här i Rimini hade de min favoritdoftpelargon, Marias blomma, i en av blomlådorna. Var förstås tvungen att gnussa lite försiktigt på bladen, det går ju inte att låta bli. Fattade genast tycke för restaurangen, så det fick bli den kvällens middagsställe. Så nördig är jag 🙂

På återhörande!/Bodil

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *